Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK 9.o

Főoldal » Középiskola » Matematika
514
a,b,c,d feladatokat kell megoldani
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Nos , megoldani nem fogom teljesen de segítek rá vezetni :
Első feladatnál megoldod a képlet segítségével : (a+b)2=(a2+2ab+b2)
:(a+b)2 formára csak annyi változás lesz a képletben , hogy nem + hanem - 2ab lesz.

d alpontnál egy (a-b)*(a+b) képletet látok (3a-7)*(3a+7)
Az általános képlet (a-b)*(a+b)=a2-b2

j alpontnál pedig a két zárójel tagjait össze szorzod . pl. (a-b+c)*(a-b-c)=a*a-a*b-a*c-b*a+b*b+b*c... így tovább .


0