Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
853
Anna nyolcnaponta locsolja kertjét,szomszédja Cili hatnaponta.Május 2-án mindketten locsoltak.Mikor fognak legközelebb mindketten locsolni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Május 18-án.
Módosítva: 9 éve
0

Május 26-án

Máj. 10 -> Anna
Máj. 18 - > Anna
Máj 26 -> Anna

Máj: 8 -> Cili
Máj 14 -> Cili
Máj 20 -> Cili
Máj 26 -> Cili
0

Ez matematikailag úgy jön ki, hogy megkeressük a 6 és a 8 legkisebb közös többszörösét, ami egyéb számolások nélkül is hamar kijön, hogy a 24, egyébként prímtényezős felbontásból:

6=3*2
8=2³, a tanultak alapján a legkisebb közös többszörös 3*2³=24.

2+24=26, ez kevesebb, mint 31, tehát hónapon belül maradunk, így május 26-án fognak újra locsolni.
0