Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1662
1,Egy egyenlőszárú háromszög alapja 12cm, szárai 10cm. Mekkora a magassága, kerülete, területe?
2, Egy derékszögű háromszög befogói 11cm és 14cm. Mekkora az átfogója?
3,Rajzolj egy α és egy β szöget ahol α nagyobb, mint β. Szerkeszd meg az α + β, valamint a 2α-β szögeket!
4,Szerkeszd meg egy tetszőleges AB szakasz három negyed részét!
5,Egy trapéz oldalai a=12cm, c=7cm, magassága m=4.6cm. Mekkora a területe?
6,Egy paralelogramma oldalai a= 5cm, b=4,5cm, ma=3cm. Mekkora a kerülete és a területe?
7,Szerkeszd meg egy háromszög köré írható körét és beírható körét!
8,Hány átlója van egy konvex 15 szögnek? Mennyi a belső szögeinek összege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
a=12cm
b=10cm
ma=?=8cm
K=? 32cm
T=?=48cm
(a/2)²+ma²=b²
(12/2)²+ma²=10²
36+ma²=100
ma²=64
ma=8
T=(a*ma)/2
T= (12*8)/2
T=96/2
T=48
K=a+b+b
K=12+2*10
K=32
2.
a=11cm
b=14cm
c=?=
a²+b²=c²
11²+14²=c²
121+196=c²
317=c²
17,8=c
(lehetne -17,8 is, de mínusz átfogó nincs)
5.
a=12cm
c=7cm
m=4.6cm
T=?=30,958cm
b=?=1.46
b=a-2x (tehát 2x=a-b)
x²+m²=c²
x²+4.6²=7²
x²+21.16=49
x²=27,84
x=5.27
b=a-2x
b=12-2*5,27
b=12-10,54
b=1.46
T= (a+b)/2*m
T=(12+1,46)/2*4.6
T=13,46/2*4.6
T=6.73*4,6
T=30,958
6.
a=5cm
b=4.5
ma=3cm
K=?= 19cm
T=?=15cm
K= (a+b)*2
K= (5+4,5)*2
K= 9.5*2
K=19cm
T= a*ma
T=5*3
T= 15
A többi szerkesztéssel kapcsolatos
Remélem, hogy jó, és hogy tudtam segíteni
Módosítva: 5 éve
0