Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat SOS!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
2186
Egy 2 kg tömegű, nyugalomból induló testet 60 N nagyságú erőhatás 10 másodpercig gyorsít. Mennyi lesz a test sebessége, és mekkora utat tesz meg gyorsulás közben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
m=2kg
F=60N
t=10s
Vmax=?
s=?
---------------
F=ma -> a=F/m=60N/2kg=30m/s²
s=at²/2=30m/s²*100s²/2=1500m
Vmax=at=30m/s²*10s=300m/s
0