Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebrai törtek

Főoldal » Középiskola » Matematika
560
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra, TÖRTEK
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(8y-5/2y)+5=)5-(3y+7/3y+2) /szorozzunk minden tagot (2y+5) (3y+2)-vel a nevezők eltüntetése végett
(8y-5)*(3y+2)=5*(2y+5)*(3y+2)-(3y+7)*(2y+5) /zárójelbontás
...
24y2+y-10=24y2+66y+15
-25=65
-0,38=y

A másik eredménye: x = -7,23

------------------
Ha helyesnek véled, jelöld megoldásnak
Módosítva: 9 éve
0