Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trapéz

Főoldal » Középiskola » Matematika
733
Egy derékszögű trapéz párhuzamos oldalai 8 cm és 4 cm, merőleges szára pedig ezek számtani közepe.Mekkora a trapéz kerülete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
(8+4):2=6
8+4+6+x=K

Pit. tétele szerint a szára 7,2 cm.
6+4+8+7,2=25,2

25,2 a kerülete.
0

Pitagorasz tétellel ki tudjuk számolni a negyedik oldalt. K = 4+6+8+7,2 = 245,2 cm2
0