Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon sürgős valaki segítene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
304
1. Oldja meg az egyenletet! A megoldást két tizedesjegyre kerekítve adja meg.
5·x+2-3·x=4-6·x

2.Oldja meg az egyenletet a valós számok halmazán!
A megoldást két tizedesjegyre kerekítve adja meg.
7+2·x-4=6·x-3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
5x+2-3x=4-6x
2x+2=4-6x /+6x
8x+2=4 /-2
8x=2 /:8
X=0,25

7+2x-4=6x-3
3+2x=6x-3 /-2x
3=4x-3 /+3
6=4x /:4
1,50=x
0