Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Add meg az x=1 első koordinátájú pontjába húzható érintőjének egyenletét!

Főoldal » Középiskola » Matematika
489
Le tudná nekem ezt valaki vezetni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
függvény
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2Ha deriválod, akkor megkapod az érintőmeredekség függvényét.
f'(x)=-3*x2+2*x+3
A függvény meredeksége x=1-ben: -3*12+2*1+3*1=2
Egyenes egyenlete meredekséggel megadva:
y-y0=m*(x-x0)
x0, m már megvan, kell még az y0.
y=-13+12+3*1+1=4
Ebből:
y-4=2*(x-1)
Módosítva: 5 éve
1