Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
976
Egy dobokockát feldobunk kétszer egymás után. Mekkora annak a valószínűsége,hogy a dobott számok összege prímszám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A dobókocka: 1
B dobókocka: 1..6
Ebből prímek: 1+1 = 2 ; 1+2 = 3; 1+4 = 5; 1+6 = 7
Kedvező esetek/összes: 4/6

A dobókocka: 2
B dobókocka lehet: 1..6
Ebből prímek: 2+1 = 3 ; 2+3 = 5; 2+5= 7
Kedvező/összes: 3/6

stb.. egészen A dobókocka: 6

Vége:
Kedvező eset: 13
Összes eset: 36
13/36=0,36
0,36*100=
36% esély van rá


-----------
Ha helyesnek véled, jelöld megoldásnak
0