Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
13671
Hány kilogramm olaj fér egy 25literes kannába?
Válaszokat előre is köszönöm!:)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Az olaj sűrűsége 0,9 g/cm3
1 liter az 1 dm3
25 liter az 25 dm3, 25 dm3 = 25000 cm3.
25000*0,9 = 22500 gramm, ami 22.5 kg olaj.
2

(Az étolaj sűrűsége 910 kg/m^3
1l=1dm^3=10^-3 m^3
m=V*[ró])
ezért 0,91*25=22,75
Egy 25 l -es kannába 22,75 kg olaj fér.
Szívesen. :)
0