Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek-Pitagorasz

Főoldal » Általános iskola » Matematika
317
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
a²+b²=c² a és b adott c²=√a²+b²
0

a=90cm
b=210cm
c=?
a²+b²=c²
90²+210²=c²
8100+44100=c²
52200=c² (vonjunk gyököt)
√52200=√c²
228,47=c
/lehetne -228,47 is, csak mínuszba ugye vaspánt nehezen megy/
0