Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
691
Egy számtani sorozat ötödik tagja 8, nyolcadik tagja 14. Mekkora a sorozat az első tagja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
n1 = x
n5 = 8
n8 = 14

q=14-8/3
q=6/3
q=2

Végig:
n1 = 0
n2 = 2
n3 = 4
n4=6
n5=8
n6=10
n7=12
n8=14


------------
Ha helyesnek véled, jelöld megoldásnak!
Módosítva: 9 éve
0