Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány tömegszázalékos az oldat?

Főoldal » Középiskola » Kémia
595
200 g 5 tömegszázalékos KOH-oldatba 3 g tömegű káliumot tettünk. Számítsa ki, hogy a reakció lejátszódása után az oldat kálium-hidroxidra nézve hány tömegszázalékos?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, tömegszázalék, számítás
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
w= 5
m(oldat)= 200 g

m(oldott anyag) => 5 = x/200 × 100 egyenlet elvégzése: 10 g oldott anyag

10g+3g=13g 200g+3g=203g

w= m (oldott anyag)/ m (oldat) × 100
vagyis:
x = 13/203 × 100 = 6,4 %
0

w=5%
m (oa)= 200g
m(o) = 5 = 200/x × 100 = x= 4000 g

x = 203 / 4003 × 100 = x = 5,07119%

Nekem ez gyanús, de nem tudom, mik a válaszlehetőségek....
1