Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítsen a fizika háziban!! SOS

Főoldal » Középiskola » Fizika
951
A villanybojler fűtőszálán 230 V feszültség mellett 7,8 A erősségű áram folyik.
Mennyi idő alatt melegít fel a bojler 120 liter 20 ⁰C vizet 90 ⁰C-ra? C (víz) = 4,2/kJ * ⁰C
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
q= U*I=1794W/s
Felmelegítéshez szükséges hőmennyiség: Q=m*cp*deltaT= 120*4,2*(90-20)=35280Kj=35280000J
t=Q/q=19665,5 s = 5,46 óra
A víz sűrűségét 1000kg/m^3nek vettem, ha máshogy kéri a feladat akkor át kell váltani.
0