Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Optika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
433
Egy 0,41 m fókusztávolságú lencsétől 0,8036 m távolságra 25 cm magas tárgyat helyezünk el. Milyen magas lesz a kép?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`t=0,8036 m`
`T=0,25 m`
`f=0,41 m`
`K=?`

`1/f=1/k+1/t`
`N=K/T=k/t=f/(t-f)=(k-f)/f`

`N=(0,41 m)/(0.8036 m -0,41 m)=25/24`
`25/24=(k - 0,41 m)/(0,41 m) -> k=0,8370 m`

`K/T=k/t`
`K/(0,25 m)=(0,8370 m)/(0,8036 m)`

`K=25/96=0,2604 m=26,04 cm`

0