Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8.osztályos matekba kérlek segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
384
Háromszög szögének összege kiszamolas
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
180°-36°-36°=108°
0

A β legyen most x
Azt tudjuk, hogy a háromszög szögeinek összege 180
A szögek:
α=β-36=γ
γ=β-36=α
β=β
α+β+γ=180°
Írjuk fel az egyenletet:
x°+(x-36)°+(x-36)°=180° , ha ezt megoldjuk, valahogy így (egyenlőre elhagyom a fokjeleket)
x+x-36+x-36=180 (összevonunk)
3x-72=180 (adjunk hozzá 72-t)
3x=252 (osztok 3-mal)
x=84
Ellenőrzés:
84+(84-36)+(84-36)=180
84+48+48=180
84+96=180
180=180
Módosítva: 5 éve
0