Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi. Ma estére kell!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
734
Egy téglatest egy csúcsba futó élei: a,b és c. Az a él hosszát két és félszeresére növeljük, a b él hosszát 40%-kal csökkentjük. Hogyan változtassuk meg a c él hosszát, ha azt akarjuk, hogy a kötelező téglatest térfogata megegyezzen az eredeti téglatest térfogatával?.


AKI VÁLASZOL ANNAK ELŐRE IS KÖSZÖNÖM. ÖTÖSÖMÖN MÚLIK
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
házi
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Lérlek segítsetek nekem
0

Szia!

Az eredeti térfogatra fel tudod irni, hogy V=a*b*c

x-el jelöleöm a kellő változtatás mértékét

az új térfogatra fel tudod irni, V=2.5a*0.6b*x*c

Ezeket elosztva egymással biztos, hogy 1 et kell kapj,
2.5a*0.6b*x*c/a*b*c=1
x-re megoldva x=2/3 -ot kapsz

tehát az a oldalnak a 2/3 át kell venni.

Bármi kérdésed van nyugodtan irk.

-S.R.
1