Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az elmagyarazása kéne

Főoldal » Általános iskola » Matematika
367
(-25-10)×8=
(-100)×(-16-51)=
(-45-15)×(-200)=
(-60+5)÷(+3)=
(+1000)×(-8+31)=
(45-15)×(-200)=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SOS be kéne
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
(-25-10)×8=-35×8=-280
(-100)×(-16-51)=(-100)×(-67)=6700
(-45-15)×(-200)=(-60)×(-200)=12000
(-60+5)÷(+3)=-55÷3=-18,3 (kerekítve) Itt nem tudom elírtad-e, és osztást írtál véletlen szorzás helyett, de ha szorzás lenne, akkor (-60+5)×(+3)=-55×3=-165
(+1000)×(-8+31)=1000×23=23000
(45-15)×(-200)=30×(-200)=-6000

Először a zárójelben lévő műveleteket végezzük el, és utána osztunk, szorzunk.
Ahol kettő negatív számot szorzunk vagy osztunk, ott pozitív előjelű lesz a szám. Amikor 1 pozitív és 1 negatív számot szorzol, vagy osztasz, akkor negatív előjelű lesz.
Módosítva: 5 éve
0