Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény invertálása

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
380
A következő függvényt kellene invertálni: Q=20L^1/2
A megoldás L=Q^2/400, csak nem értem, hogy jön ki és miért. Valaki lenne szíves egyszerűen, és érthetően elmagyarázni? Nagyon hálás lennék!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Itt ilyenkor a másik ismeretlenre kell átrendezni a fv.-t. Itt most jelen esetben az l re.

Q=20 L 
Q2=400*L
L=Q2/400

Igy jön ki.

Azt nem tudom, hogy egyetemen kell-e invertálnod vagy gimnáziumban. Mert egyetemen ennél egy kicsit bonyolultabb.

Bármi kérdésed van, nyugodtan irj.

-S.R.
0