Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
329
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.
5(x-2)-2(x-2)=3x-6
5x-10-2x-4=3x-6
3x-14=3x-6
Az x bármelyik szám lehet.

2.
7(x-9)+1=4(3-x)+3
7x-63+1=12-4x+3
7x-62=15-4x
11x=77
x=7

3.
5(3x-1)-2(2-3x)+2=2(2x-1)-5(2-3x)
15x-5-4-6x+2=4x-2-10-15x
9x-7=-11x-12
-2x=-5
x=2,5

Ha valamit nem értesz, szívesen elmagyarázom.
0