Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki el tudná magyarázni, hogy jell megcsinálni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
530
3605-ös feladat b kérdésénél akadtam el. Hogyan tudnám kiszámolni a háromszög csúcsait?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Ugyanúgy, mint az a)-nál kellett.
0

3 csúcsból hogy számolnád ki a súlypontot?
0

Akkor leírom; legyen A(a₁;a₂), ekkor a szabály szerint:

(a₁+(-3)+1)/3=-2/3, ennek megoldása a₁=0

(a₂+(-4)+2)/3=4/3, ennek megoldása a₂=6, tehát az A pont koordinátái: (0;6).
0