Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK EGYENLET

Főoldal » Általános iskola » Matematika
410
6750= 30x +45 · (200-x)

A zárójelfelbontással vagyok gondba. Remélem tudtok segiteni. Köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, egyenlet, zárójelfelbontás
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
6750=30x+45*(200-x) /zárójelbontás
6750=30x+9000-45x /összevonás
6750=-15x+9000 /+15x
6750+15x=9000 /-6750
15x=2250 /:15
x=150
1