Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fecskendő dugattyú.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
373
Egy fecskendő dugattyújának sugara 11,3 mm. Mennyivel nő meg a nyomás a fecskendőben, ha a nővér 33,1 N erővel nyomja a fecskendő dugattyúját? A választ pascal egységben adja meg!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

2
ezt nem értem
-3

Szia!

p=p0+F/A képlettel lehet számolni (p0 nincs)

p=33,1 / (0,0113negyzet*3,14)=82554,63 Pa az eredmény
-1