Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika elektromosság

Főoldal » Középiskola » Fizika
723
Sajnos egyáltalán nem értek semmit.
997
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

Az elektromos mezőben végzett munka a töltés és a feszültség szorzata (ezt ezentúl nevezzük 1. számú tételnek...), azaz, mivel (elvileg) a telep kapcsai között állandó a feszültség (természetesen ez nem így van):

W=U×Q=45.000 J

Ez pedig egyenlő lesz a test helyzeti energiájának megváltozásával:

W=m×g×h -->h=W/(m×g)=22,5 m (g=10 m/s^2)

Ez pedig 22,5/3,5=6,43∼6 emelet.
0