Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika- elektromosság SOS

Főoldal » Középiskola » Fizika
548
996. :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

Mint azt már a nitrogén magos példánál említettem, az elektromos térben mozgó töltés munkája a feszültség és a töltés töltésének szorzata. Szerencsére itt mindkettő ismert és ami fontosabb, állandó, azaz valóban össze is lehet őket szorozni:

W=U×q=500×10^-8=5×10^-6 J

Ez pedig mind mozgási energiává alakul, melyet a sebesség és a tömeg határoz meg:

W=1/2m×v^2 -->v=√(2W/m)=31,6 m/s. (fontos, hogy a tömegek kg-ban kell megadni).
0