Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok! S.O.S

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1114
Összekevertünk 6 liter 80%-os és 8 liter 60%-os alkoholt. Hány %os a keverék?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
6-nak a 80%-a -> 4.8 l
8-nak a 60%-a -> 4.8 l

6 l + 8 l = 14 l -> 100%
4.8 l + 4.8 l = 9.6 l -> ?%

9.6 l / 14 l = 69% (kerekítve)
Egyenlet:
6*80+8*60=14*X /öv.
480+480=14X /öv
960=14X / :14
X=68,571428%
0