Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok! S.O.S

Főoldal » Általános iskola » Matematika
369
A medencét az egyik cső 0,9 óra alatt a másik 1,8 óra alatt tölti meg. Mennyi idő alatt telik meg a medence, ha mind a kettő cső nyitva van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
készítem.
1

Eredmény: 0,6 ó
x/1,8+x/0,9=1 /átalakít,öv.
5x/9+10x*9=1 /*9, öv.
15x = 9 /:15
x=3/5, azaz 0,6 ó
Módosítva: 5 éve
0