Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 8. Osztály OFI-s munkafüzet

Főoldal » Általános iskola » Kémia
709
Sziasztok!
Valaki tudja ezeknek a feladatoknak a megoldását? Nagyon sürgős lenne azt mondta a tanár ha ezek a feladatok nincsenek kész 1-est kapok és hát nem annyira értem a feladatokat! SOS!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
fehérjék
1.
a hajszálak elégnek és kellemetlen szagú gázok képződnek.

2.
a konyhasó és cukor oldata színtelen, tiszta, átlátszó oldat.
a fehérje oldat átlátszó, de zavaros

3.
fehér szilárd anyag válik ki, a fehérjék mindhárom kémcsőben kicsapódnak.

a)
szőlőcukor:
összegképlet: C₆H₁₂O₆
moláris tömeg: 6*12+12*1+6*16 = 180 g/mol

b)
gyümölcscukor:
összegképlet: C₆H₁₂O₆
moláris tömeg: 6*12+12*1+6*16 = 180 g/mol

c)
répacukor:
összegképlet: C₁₂H₂₂O₁₁
moláris tömeg: 12*12+22*1+11*16 = 2*180 - 18 = 342 g/mol

d)
500*180 - 499*18 = 81018 g/mol


0