Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasonló síkidomon területének aránya

Főoldal » Középiskola » Matematika
488
Két szabályos háromszög egy-egy oldalhosszának összege 20 cm. Számítsuk ki a háromszögek oldalainak hosszát, ha területeik aránya
a, 1:16
b, 9:25
Előre köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
arány, hasonlóság, 10. osztály, sikidomok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
lambda^2=1/16 vagy lamda^2=9/25 (1. és 2. esetben) gyököt vonva az lesz,hogy 1:4hez vagy 3:5-höz
felírhatjuk egyenletként ezt: 1x+4x=16 vagy 3x+5x=25 megoldod xre, majd, visszahelyettesítesz

Hasonlóságok esetén az oldalhosszak arányának négyzete egyenlő a területek arányával köbe a térfogat arányával.
0