Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
1027
Mekkora annak a rézrúdnak a hossza, amelyik 100 °C hőmérséklet-emelkedéskor 10 mm-rel lesz hosszabb? (α =1,6·10-5 1/°C)

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Fizika, középiskola
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
jghgf
-1

Szia! ∆l = l0 · α · ∆t ---->l0=∆l/(α · ∆t) l0=6,25m
0