Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segiteni sos

Főoldal » Középiskola » Fizika
321
1. feladat
Egy sorosan kapcsolt ellenállásokat tartalmazó áramkörben
R1 = 90 Ω R2 = 1200 Ω R3 = 5000 Ω Mennyi az eredő ellenállás Re = ?

2. feladat
Egy párhuzamosan kapcsolt ellenállásokat tartalmazó áramkörben
R1 = 470 Ω R2 = 700 Ω Mennyi az eredő ellenállás Re = ?

Áramosztó számítási feladat
Egy árakörben
R1 = 9500 Ω R2 = 700 Ω és I = 600 mA
Mennyi az két ág áramerőssége I1 = ? I2 = ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

3
1.R=R1+R2+R3=6290Ω
2.1/R=(1/R1)+(1/R2) R=(R1*R2)/(R1+R2)
3.I=I1+I2 Kirchoff I törvény I2=(I*R1)/R1+R2
Módosítva: 5 éve
0

hfkfzt
-1

nem tudom
-1