Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
374
Valaki le tudná vezetni és elmagyarázni ezt a feladatot?Hogyan kell kiszámolni a vektor hajlásszögét,van hozzá valami képlet?Mert nem értem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Szia!
Az ab az két vektor skaláris szorzatát jelenti ezt két féle képen számíthatjuk
ab=a1*b1+a2*b2 vagy ab=IaI *IbI *cos γ
itt ígyszámolhatod, hogy ab/IaI *IbI =cos γ
Módosítva: 5 éve
1

hjfhg
-2

Csatoltam képet. Ebben a videóban kicsit előrébb mentem, de majd ezt is venni fogjátok. :)
https://www.youtube.com/watch?v=eNp2l4upDbU&t=15s
Módosítva: 5 éve
1