Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérem szépen segítsen valaki

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
404
Meg kell oldjam ezt holnapra és nem értem egyáltalán
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

5
Mindegyiket?
Írom az elsőt
0

1)
Van egy szabály a logaritmusokra.
https://matekarcok.hu/logaritmus-azonossagai/
Szerintem ez alapján menni fog.
Azt még hasznos tudni, hogy az lg a 10 es alapú logaritmus rövidítése.
Eredménynek 1 kell, hogy kijöjjön.
0

2)
34-x2=9=32
A log fv. szigorú monotonitása miatt:
4-x2=2
Gondolom innen ez is menni fog.
A végén nyilván ellenőrizd, hogy nem keletkezett e hamis gyöke az egyenletnek.
0

4)
Az első koordináta az x érték, a második az y.
Ha az elsőt tudnád, akkor behelyettesíthetnéd az egyenletbe, és az eredmény ami kijön a második koordináta lenne.
Most a második koordinátát, azaz az eredményt ismered.
x2-5x+7=y=3
Megoldva az egyenletet meg is kapod a megfelelő koordinátát/koordinátákat.
0

6)
A másik két feladatban olyan kifejezések vannak amit nem ismerek, abban nem tudok segíteni.
0