Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Van ilyen konvex sokszög?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1089
Van-e olyan konvex sokszög aminek 35 átlója van? (ha kérhetem, akkor levezetéssel oldjátok meg)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sokszög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Igen
0

n*(n-3)/2 = 35 /*2
n²-3n=70 /-70
n²-3n-70=(n-10)*(n+7)=0 n=10 oldalú, mert negatív nem lehet(n=-7).
0