Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia-Fizika feladat

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
305
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
normál állapotban 1 mol kén-dioxid tömege 64 g, térfogata 22,41 dm3

a mg/m3 koncentrációból ml/m3-t kell csinálni (ez lesz 1 : 1 000 000)

ha 64000 mg kén-dioxid térfogata 22410 ml, akkor
1200 mg kén-dioxid térfogata x= 1200 mg *22410 ml/64000 mg = 420,2 ml

Tehát 420 ppm, és ennek 1000-szerese, 420000 ppb lesz a koncentráció, mert a ppb 1 : 1 000 000 000-t jelent.

420,2 ml *100/10⁶ ml = 0,042 v/v%
Módosítva: 5 éve
1