Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Előre is köszönöm a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
286
Sziasztok az 1612-es A, B FELADATBAN szeretnék segítséget kérni!? S.O.S

A segítséget előre is köszönöm!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1612a
3x-1(1+3+9+27+81)=121
3x-1*121=121
3x-1=1
3x-1=30
x-1=0
x=1
Mert az exponenciális függvény kölcsönösen egyértelmű.
1612b
48*4x-8*4x+2*4x=5*4x+148
37*4x=148
4x=4
x=1
Mert az exponenciális függvény kölcsönösen egyértelmű.
1