Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kifejezések helyettesítési értéke

Főoldal » Általános iskola » Matematika
535
Hogyan számoljam ki az (a-bc)² kifejezést, hogyha a=23500, b =54, c =105?
Arra gondoltam, hogy a²-2bc-bc² de az szerintem nem jó.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Annyi a dolgod, hogy beírod a, b és c helyére a megadott értékeket, tehát:

(23.500-54*105)²=(23.500-5.670)²=17.830²=317.908.900
1

Egyébként ha a zárójelet akarod kibontani, akkor ez lesz a végeredmény:

a²-2abc+b²c², ha ennek akarod a helyettesítési értékét kiszámolni, sokkal többet kell számolni, mint az eredeti alakban.
0