Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1662
1. feladat: Egy derékszögű háromszög befogói a és b, míg átfogója c. Számítsd ki az ismeretlen oldal hosszúságát!
a) a = 68 cm, b = 51 cm

b) a = 75 mm, b = 18 cm



2. Egy derékszögű háromszög két oldala 24 és 25 cm hosszú. Mekkora az ismeretlen oldal?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
68^2+51^2=c^2
c^2=7225 ebből gyököt vonunk
C=85


7.5^2+18^2=c^2
c^2=380.25
c=19.5

24^2+b^2=25^2
576+b^2=625
b^2=49
b=7
Módosítva: 5 éve
0

Csatoltam képet.
1