Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Milyen univerzális üzenetet hordoz magában a Mindenki c. rövidfilm?

424
Hittanból kaptuk azt a feladatot, hogy próbáljunk rájönni. Nekem nem megy... Ti tudjátok, hogy milyen univerzális üzenetet képvisel ez a film? Vagy ti mit láttok benne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Midenki, film, elemzés, Üzenet, Univerzális
0
Középiskola / Irodalom

Válaszok

2
Szerintem több üzenete is van. Az egyik az, hogy nem a versengés és a verseny eredménye számít annál, hogy az ember mikor érzi jól magát, hanem a közösségbe tartozás. A másik az, hogy összefogással lehet elérni bármit is.
1

Vagy inkább arról szól, hogy ne akarj mindenkinek jót tenni, mert ha megpróbálod, úgyis te leszel a gonosz a végére... Ugyanis a tanárnő nagyon szépen elmondta, hogy a kevésbé tehetséges gyerekeket sem hajtotta el, mert így ők is élvezhetik a sikereket, és, ha másnak nem is, látványelemnek tökéletesen megfelelnek, a "playback"-et pedig be kell gyakorolni, hogy ne legyen elcsúszás, így ők is dolgoztak a sikerért, nem is keveset. Az más kérdés, hogy ez versenyszempontból mennyire etikus/szabályszerű, a film úgysem azt az üzenetet akarja közvetíteni, hogy mindig játssz a szabályok szerint. Arról nem is beszélve, hogy ha a rossz hangú diákoknak nem engedi, hogy énekkarra járjanak, akkor megy a hiszti, hogy miért nem engedi őket, szóval a tanárnő részéről (aki feltételezhetően elhivatottságból, így örömmel csinálja ezt az egészet) mindenképp vesztes-vesztes helyzet generálódik.
1