Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szabályos négyoldalú gúla

Főoldal » Középiskola » Matematika
360

3. Egyszabályosnégyoldalúgúlaalapéle12cm,azoldallapokazalaplappal60°- os szöget zárnak be. Mekkora a gúla felszíne és térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
tg60°=M/6 -> M=10.39
V=Ta-M/3= 144-10.39/3 = 498.83cm^3
m0^2= 36+10.39^2 = 143.95
m0= 12cm

A=a^2+4* a-m0/2 =12^2+4* 12*12/2= 432cm^2

1