Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítsen a fizika háziban!! SOS

Főoldal » Középiskola » Fizika
525
Egy tekercs elkészítésénél 60 m hosszú, 0,5 mm 2 keresztmetszetű, 1 , 78 ⋅ 10 − 8 Ω ⋅ m fajlagos
ellenállású huzalt használtunk fel.
a.) Mennyi a tekercs ellenállása?
b.)Rákapcsolhatunk-e a tekercsre egy 12v-os akkumulátort, ha a vezeték szigetelése maximálisan 2 A áramerősséget bír?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
R = ró(fajlagos ellenállás)*l(huzal hossza)/A(keresztmetszete)
A keresztmetszetet átváltod méterben, és meg is vagy...
B) R=U/I azonosságból kifejezed I-t:
I=U/R ahol U adott, R-et kiszámoltad. Ha I>2, akkor nem kapcsolhatunk rá.
2