Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene? Ezt az egy feladatot nemértem

Főoldal » Középiskola » Matematika
419
Egy talpas koktélospohár magassága 24cm. A felső része egyenes körkúp alakú, melynek a magassága a teljes pohár magasságának 2/3-a. Hány dl ital tölthető a pohárba, ha a teteje 12cm átmérőjű kör?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
körkúp
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kúp magassága: 24*(2/3)=16 cm=1,6 dm
d=12 cm ⇒r=6 cm=0,6 dm
V=(0, 6²*π*1,6)/3=0,6 dm³
Mivel 1 dm³=1 liter, ezért:
0,6 dm³=0,6 l=6 dl
Legfeljebb 6 deciliter ital tölthető a pohárba.
0