Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 5.2

Főoldal » Középiskola » Fizika
578
Autókerék tomlőjében 10 C hőmérsékleten, 1.616*10^5 Pa nyomás mellett 18 liter levegő van. 35 °C-ra melegedve a tömlő térfogata 19 liter. Mennyi benne a levegő nyomása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Fizika hőtan segítség sűrgős
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
T₁ = 10 °C
p₁ = 1,616 · 10⁵ Pa
V₁ = 18 l
T₂ = 35 °C
V₂ = 19 l
p₂ = ?
---------------------
(p₁ · V₁)/T₁ = (p₂ · V₂)/T₂
p₂ = (p₁ · V₁ · T₂)/(T₁ · V₂)
p₂ = 535 832 Pa = 5,36 · 10⁵ Pa
0