Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kemia

Főoldal » Középiskola » Kémia
927
Kemia
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
1. feladathoz szükséges ismeretek:
V=térfogat (kérdés)
n=anyagmennyiség (feladatban)
V(m)=moláris térfogat (fejből)
======
V=n*V(m)

Szobahőmérsékleten és normál légköri nyomás esetén minden gáz moláris térfogata 24,5dm^3/mol!
0

a) v=n*V(m)=5*24,5=122,5 dm3
b) v=n*V(m)=3*24,5=73,5 dm3
c) v=n*V(m)=0,5*24,5=12,25 dm3
0