Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
298
1.Kati 10 éves volt amikor bátyja 18 éves volt. Hàny évesek most ha együtt 40 évesek?
2.Három könyvespolcon összesen 172db könyv van. Az elsőnél 32-vel több mint a másodikon. Hàny könyv van külön külön az egyes polcokon?
3.Két szám közül az egyik a másiknak négyszerese, különbségük 36. Melyik ez a két szám?
Köszönöm előre is aki válaszol.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
1. 16 és 24
1

3.
A két szám legyen a és b
Az egyik a másiknak négyszerese: a-4b
Különbségük: a-b=36
Első egyenlet a-ra rendezve, szóval azt behelyettesítheted a másodikba és kiszamolod:
4b-b=36

Ebből kapsz egy b-t és utána visszahelyettesíted ezáltal megkapod az a-t.
0

2. Legyen a 2. polcon lévő könyvek száma x.
Így az első polcon x+32 könyv van, a harmadikon pedig 2x.
Így fel lehet írni, hogy 172=x+32+x+2x
x-re meg kell oldani, majd kiszámolni az 1-1 polcra eső könyveket.
0