Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi

Főoldal » Általános iskola » Fizika
561
A mozgolépcso állandó sebessége 1,2m/s mekkora utat tesz meg a mozgolépcsőn álló ember fél óra alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
v = s/t ⇒ s = v · t
--------------------
v = 1,2 m/s
t = 30 min = 1 800 s
s = ?
--------------
s = v · t
s = 1,2 m/s · 1 800 s = 2 160 m
Azaz 2 160 m-t tenne meg, de valószínűleg nincs olyan hosszú mozgólépcső :D
vagyis annyi utat tenne meg, amennyire hosszú a mozgólépcső
Módosítva: 5 éve
0