Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kemia !!!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
584
Befott eltevesekor 24 tomeg % - os cukoroldatot keszitunk. Egy uvegbe 3,6 kg tomegu befott fer, es ennek 80 tomeg % -a a gyumolcs. Mennyi cukrot hasznaljunk fol a szirup keszitesehez, ha 12 uveg befottet akarunk eltenni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

Ha egy befőttbe 3,6 k cucc fér, és annak 80%-a gyümölcs, akkor nekünk csupán a maradék 20%-ot kell feltöltenünk cukros vízzel. Ez pedig üvegenként 3,6×20/100=0,72 kg. De 12 üveget kell, szóval összesen 12×0,72=8,64 kg oldatra van szükségünk.
Ebben pedig 8,64×24/100=2,07 kg cukor kell, tehát ennyit kel felhasználni.
0