Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kemia hazi

Főoldal » Középiskola » Kémia
532
Kulonbozo zsirtartalmu tejeket: 1,2 kg 1,5 tomeg% , 420 g 2,8 tomeg % , es 260 g 3 tomeg % -ost osszeontunk. Hany tomeg % zsir lesz a keverekben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

Ahhoz hogy meghatározzuk, szükségünk van a kapott keverék össztömegére és a benne lévő zsír tömegére.
Az össztömeg nem bonyolult, össze kell adni a komponensek tömegét: m=1200 g+420 g+ 260 g=1880 g.
Ahhoz pedig, hogy megkapjuk a zsír mennyiségét, külön-külön ki kell számolni a tömegek és a tömegszázalékok szorzatával: 1200×1,5/100+420×2,8/100+260×3/100=37,56 g.
Ebből pedig a keverék zsírtartalma: W=37,56/1880×100=2,0%
0