Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Belső- külső szögek számítása!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1400
Valaki el is magyarázná, hogy hogy jött ki!?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Belső, külső szög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Először át kellett váltani a szögperces értéket normál szögbe. Az helyes mert egy fok az 60 szögperc! ezért 30 szögperc pontosan fél fokot jelent! Mivel béta szög és béta' szög összege egyenlő 180 fokkal, (mert kiegészítőszögek) ezért béta szög: 180-110,1=69,9
Igaz a szögeknél az is hogy egy külső szög nagysága egyenlő a nem mellette fekvő belső szögek nagyságával! Ezért béta'= alfa+gamma
Ekkor 110,1=20,5+gamma
Ebből adódik, hogy Gamma=89,6
Mivel 180=gamma+gamma'
180=89,6+gamma' adódik, hogy: gamma'=90,4
Tudjuk alfa szöget is és mivel alfa' szöggel ezek ismét kiegészítő szögek, ezért a következő teljesül: 180=alfa+alfa'
Behelyettesítve: 180=20,5+alfa' alfa'=159,5

És ha jól látom így meghatároztuk az összes szöget! Remélem tudtam segíteni, ha van kérdésed akkor nyugodtan írj!
0

7-es feladat megoldása! Csatoltam képet hozzá!
1