Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
879
Tudnátok nekem segíteni? S.O.S.-be holnapra? Köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
a) x -> 0,85x
21560 ∈ -> 19326 ∈
b) x->1,1 x
1,1x=21560 ∈ -> 19600 ∈
c) 14300 -> 11440
11440/14300=0,8 -> 20%kal csökkent
d) 12000=x -> 1,1x=13200=y -> 0,9y=11880
11880/12000=0,99 -> 1%kal csökkent
0

a, 21560->100%
215,6->1%
18326->85%
18326 Ft-b kerul most a gepkocsi


b, 21560->110%
196->1%
19600->100%
19600Ft-ba kerult eredetileg


c, 14300->100%
143->1%
11440->80%
20%-kal csokkent az ar

d, 12000->100%
120->1%
13200->110%

13200->100%
132->1%
11880->90%
0